Arti Saka Tembang cilek Gundul-Gundul Pacul


Arti Saka Lagu: Gundul Pacul

Menawa ngaku sampean wong jawa, utamane wong Jawa jaman biyen, mesti mangerteni lagu dolanan bocah Gundul Pacul. Jaman cilik, aku biyen ora pati mangerteni karepe lagu iki. Ngertiku lagu iki yo mung lucu wae 😀 Menawa ana kanca sing dicukur gundul (biasane nganggo kuncung uga) kanca liyane pada angge guyu karo nyanyi lagu iki. Nanging jebulane lagu kang digawe Sunan Kalijaga iki ono filsafat kang dhuwur.

Gundul-gundul pacul gembelengan.. iku negesake yen kowe isih bocah cilik gundul arep gembelengan yo sak karepmu. Nanging yen kowe uwis nyunggi wakul, tegese uwis duwe tanggung jawab, wis ora jamane gembelengan.
Nyunggi-nyunggi wakul, gembelengan, wakul
ngglimpang segane dadi sak latar.

Saka kuwi padha ngerti, ati-ati amargi kowe wis duwe tanggung jawab nyungi wakul, artike beban sing di sunggi kuwi kudu seimbang, ojo sampek salah di gawe dolenan.


Menowo sampean wong jowo, tur ana sing salah soko omonganku kuwi, tur di benerne, ngeh.

Iklan

4 thoughts on “Arti Saka Tembang cilek Gundul-Gundul Pacul

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s